Egészséges brownie avokádóval és fekete babbal

nlc | 2017. Február 09.
Kicsi furán hangzik? Jó, de kit érdekel, ha egyszer irtó finom? Az tényleg csak hab a tortán, hogy még szuperegészséges is!

Nehéz manapság nem egészséges receptbe boltani, még akkor is, ha az ember egy olyan híresen kalóriadús receptet keres, mint a brownie-é, de ezzel nincsen semmi gond. Az avokádó rendszeresen feltűnik az édességekben, hiszen semleges íze és krémes textúrája kiváló sütialapanyaggá teszi, de a bab sem ördögtől való dolog – gondoljunk csak az ázsiai édességekre, amelyekben rendszeres szereplő az édes babpüré.

Ebben a brownie-ban tehát nincs liszt és fehér cukor sem – persze azt azért senki nem állítja, hogy PONT olyan, mint a hagyományos verzió, de lelkifurdalás az biztos nem jár mellé.

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy közepes méretű, magas falú tepsit.

2. A tojást, a babot, az avokádót és a cukrot turmixgépben dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a kakaót, a kókuszolajat, a sütőport és a szódabikarbónát is. Akkor jó a tészta, ha sűrű és ragacsos!

3. Keverjük bele a csokidarabkákat, és hagyjunk kb. 2 evőkanálnyit, hogy megszórjuk vele a sütőbe terített tészta tetejét is! 22-30 perc alatt süssük készre az édességet!

 

AmbitiousKitchen

Exit mobile version