Hétvégi harapnivaló: görög joghurtos, citromos cukkinikenyér

nlc | 2017. Február 10.
Íme, egy igazán üdítő ízű sütemény, ami tökéletes reggelire vagy a délutáni kávé-tea mellé. És még szuperegészséges is!

Aki csempészett már reszelt cukkinit a süteményekbe, az tudja, hogy megéri. A cukkini ugyanis olyan mennyeien könnyű állagot ad a sütiknek, amit nem lehet utánozni. A most következő cukkinikenyérbe ráadásul még egy olyan összetevő került, ami tovább fokozza az ellenállhatatlanul szaftos textúrát, ez pedig nem más, mint a görög joghurt. Íme, a recept:

Görög joghurtos, citromos cukkinikenyér

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt, egy kenyérformát vékonyan vajazz ki. Győződj meg róla, hogy a lereszelt cukkini nem maradt túl nedves – ha mégis, papírtörlővel itasd fel a nedvességet.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, a citromhéjat, a citrom kivonatot, a tojást, a kókuszolajat, a mézet és a cukrot. Keverd mindehhez a cukkinit is.
  3. Külön keverd össze a liszteket, a sót és a szódabikarbónát, majd ezt a száraz keveréket add a folyékonyakhoz és keverd össze, annyira, hogy éppen csak elegyedjenek egymással.
  4. Öntsd a tésztát a kenyérformába. 
  5. 40-50 percig süsd, akkor jó, ha egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki a közepéből (tűpróba). Hagyd hűlni, majd fogyaszd egészséggel!

 chelsea’s messy apron

Exit mobile version