Otthoni ízek: Babfőzelék fűszeres pulykafasírttal

nlc | 2017. Február 11.
Őrületesen finom és laktató? Nem is lehet más, mint egy nagy tál babfőzelék, és hogy ne legyen a megszokott ízvilág unalmas, dobjuk fel nyársra tűzött, különleges fűszerezésű fasírttal.

A szárazbab a téli időszak egyik legfontosabb tápláléka volt régen is, és ideje, hogy újra felfedezzük magunknak, akár egy jól sikerült főzelék formájában, hiszen egy rostban gazdag fehérjeforrás. Az eredetileg Közép-Amerikából származó hüvelyes, már több ezer évvel ezelőtt az emberek egyik legfontosabb táplálékaként tartották számon. Ez bizonyára annak is köszönhető, hogy a világban több ezer fajtája ismert, jól tárolható és szállítható.

Szárazbab fajtái:

Ezek mindegyikéből lehet babfőzeléket, vagy egyéb tartalmas fogásokat készíteni, mi most a klasszikus verziót választjuk.

Babfőzelék hozzávalók:

Babfőzelék elkészítés:

Fűszeres pulykafasírt hozzávalók:

Elkészítés:

Exit mobile version