Egy kimerítő hétköznap után senkinek nincs kedve órákig a tűzhely fölött rostokolni, ugyanakkor mindenkinek jólesne egy kiadós és ízletes vacsora. A most következő, toszkán csirkés-tortellini alig fél óra alatt elkészül, és egy hétköznapi estét is mediterrán nyaralássá változtat!
Toszkán csirkés-tortellinis egytál
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 3 tk apróra vágott fokhagyma
- 3 csésze friss bébispenót
- fél csésze aszalt paradicsom
- fél csésze csirkehúsleves-alaplé
- fél csésze tejszín
- 225 g tortellini (a receptben triplasajtos, de bármilyen választható)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzd meg a tortellinit a csomag utasításai szerint. Tedd félre.
- Hevíts némi olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd meg rajta a csirkemellfiléket. Ha megsültek, tedd őket félre, fedd le, hogy melegek maradjanak.
- A serpenyőbe dobd bele a fokhagymát, a spenótleveleket és az aszalt paradicsomot. 1-2 percet várj, hogy a spenót megfonnyadjon, majd öntsd rá a húsleves-alaplevet és 2-3 percig főzd. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és főzd további 2-4 percig, folyamatosan kevergetve.
- Végül tedd a serpenyőbe a tortellinit és a csirkét, keverd össze alaposan és közepes láng felett melegíts rá, hogy a tortellini is felmelegedjen. Jó étvágyat!