Raffaello házilag
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl víz
- 40 dkg tejpor
- 10 dkg + a hempergetéshez kókuszreszelék
Elkészítés
A cukorból és a vízből főzz sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.
Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.
Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.
Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz a házi Raffaello.