Villámgyors desszertek 30 perc alatt

nlc | 2017. Február 19.
A finom ebéd félig kész, már csak valami édesség kellene, hogy kerek legyen a menü. Jobb napokon ilyenkor még nekiállunk egy komolyabb sütinek is, de ma inkább csak valami gyors édességre szavazunk. Hoztunk is néhány receptet, hogy tudjatok miből válogatni.

Ilyenkor, amikor csak valami gyors édességet szeretnénk készíteni, felejtsük el a tortákat, a pitéket, helyettük most a falatnyi finomságok, egyszerű sütik, villámgyors pohárkrémek között kell keresgélni. 

 

Almás palacsinta

Hozzávalók:

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen cukorral megszórva tálaljuk.

Brigadeiro

Hozzávalók:

A sűrített tejet a vajjal együtt egy fazékba mérjük, hozzáadjuk a kakaóport, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzzük. A sűrű krémet hűlni hagyjuk, majd enyhén vajas kézzel kis gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük tortadarában, és hűtőben hagyjuk pihenni tálalás előtt.

Retro citromos joghurthab

Hozzávalók 4-6 kis pohárnyi adaghoz:

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

Narancsos-joghurtos pohárkrém 

Hozzávalók:

A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot kikeverjük a mézzel és hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Óvatosan összeforgatjuk a joghurtos keveréket a felvert tejszínnel.

A narancsot meghámozzuk, és kifilézzük.

1-2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a pohárkrémet: A pohár aljába tejszínes-joghurtos krémet kanalazunk, rászórunk egy réteg zabpelyhet, erre narancsgerezdeket helyezünk, majd folytatjuk a rétegezést a pohár tetejéig. A tetejét megszórjuk darált mandulával.

Tipp:
A narancs helyett használhatunk mandarint is!

Diós csavart rudacskák

Hozzávalók 1 tepsihez:

 A recept Levendula lány blogján folytatódik.

Gyors mogyoróvajas csokigolyó

Hozzávalók kb. 12–15 db-hoz:

1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk.
2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a felaprított csokoládét, és összegyúrjuk.
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és natúran vagy a felaprított mogyoróban megforgatva hűtőbe tesszük.
4. Kapszliba ültetve vagy saslikpálcikára húzva tálaljuk.

Tipp: A darált mandulát helyettesíthetjük darált dióval, kesudióval is.

Gyors túrós süti

Hozzávalók:

1 bögre = 2,5 dl

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as).

3. Ezután tűpróbáig sütjük, kiemeljük papírostól a tepsiből, öt perc múlva porcukorral jól meghintjük, és már szeleteljük is. Ki ne hagyjuk forrón, vétek lenne!

A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Csokis joghurthab

Hozzávalók:

A csokoládét kockákra törjük, 2 kockát félreteszünk, a többit kis lábasban vízgőz felett vagy alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt. A joghurtot elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és az olvasztott csokoládét. Ízlés szerint még adhatunk hozzá mézet, majd poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a félretett 2 kocka csokit lereszeljük, és megszórjuk vele a krémet. 

Fahéjas csokikrém

Hozzávalók:

1. Ha van kész sült sütőtök, akkor egyszerűen kikanalazzuk a belsejét, ha nincs, akkor értelemszerűen sütünk. (Feldaraboljuk, a magját kidobjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 200 fokon sütjük kb. 40-50 percig és aztán hűlni hagyjuk.)

2. Hozzáadjuk a sütőtök kikanalazott húsához a fahéjat, a kakaóport és pár evőkanál (fel nem vert) habtejszínt. Botmixerrel turmixoljuk. Ha hígabbra szeretnénk, adhatunk még hozzá tejszínt.

Csokis-banános palacsinta

Hozzávalók 2 főre:

1. A tojásokat keverjük el a tejjel, a kakaóval és egy csipet sóval. Ezután kanalanként adjuk hozzá a lisztet. Az egészet keverjük gyorsan sima, kissé folyós tésztává.

2. A banánt hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.

3. A kókuszzsír felét forrósítsuk fel egy serpenyőben, öntsük bele a tészta felét, közben kissé emeljük fel és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen elterüljön benne. Terítsük el rajta a banánszeletek felét.

4. A palacsinták mindkét oldalát süssük aranybarnára. Mindkét palacsinta esetében egyformán járjunk el.

Mogyoróvajas tiramisu

Hozzávalók (6 különböző méretű pohárhoz):

A sós mogyoróvajas réteghez:

Csokiöntet:

A recept Marmalade blogján folytatódik.

 

Exit mobile version