Gyors vacsora: citromos burgonyafőzelék sült zellerrel

nlc | 2017. Február 19.
A krumpli és a zeller házassága már önmagában is izgalmasan hangzik, hát még ha megbolondítjuk citrommal is. 30 perc, és kész is van a gyors vacsora.

Citromos burgonyafőzelék sült zellerrel

Hozzávalók 2 főre:

  • pár csipet + 1 késhegynyi só
  • 5 dl alaplé
  • fél db citrom reszelt héja
  • 30 dkg zellergumó
  • fél db citrom leve
  • 1 kg burgonya
  • negyed teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db babérlevél
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 220-230 fokra. A 3 ek olajat keverjük össze a sóval és a paprikával. A kockázott zellert tegyük egy zacskóba, öntsük rá a fűszeres olajat, és alaposan rázzuk össze. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-12 percig süssük.

Közben a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinszteljük a hagymát. Finoman sózzuk. Reszeljük rá a fokhagymát, forgassuk össze a burgonyával, öntsük fel az alaplével, dobjuk bele a babért, sózzuk és fedő alatt 10-12 perc alatt főzzük majdnem puhára. Egy fél merőkanálnyit vegyünk ki, pürésítsük, majd öntsük vissza az alaphoz.A tejfölt a keményítővel és 1 dl vízzel keverjük csomómentesre, és sűrítsük be a főzeléket. Reszeljük bele a citromhéjat, facsarjuk bele a citromlevet, és ha kell sózzuk, borozzuk.

A zellerrel tálaljuk, és friss petrezselyemzölddel extra frissességet adhatunk neki.

 

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version