Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból

nlc | 2017. Február 21.
Végre egy burger, ami után nem kell bűntudatot érezned!

Akár vegetáriánus vagy, akár eszel húst, ezt a vegaburgert ki kell próbálnod! A répa és a csicseriborsó, bár cseppet sem emlékeztetnek a húspogácsára, tökéletesen működnek burgerként. Fogyaszthatod hamburgerzsemlébe téve, vagy salátával, magában – bűntudatot pedig sem az állatok, sem az alakod miatt nem kell érezned!

Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  A csicseriborsót, a zabot, a répát, a hagymát, a tojást, a fűszereket és a kiskanálnyi olívaolajat dolgozd össze aprítógép vagy turmix segítségével.
  2. Ha nagyjából összeállt a massza, nyomd hozzá egy fél citrom levét is.
  3. Formázz belőle korongokat, közben pedig hevíts fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. 4-5 percig süsd a burgerek mindkét oldalát.
  4. Fogyaszd magában, vagy állíts össze belőle vegaburgert: salátával, paradicsommal, avokádóval, hagymával. Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version