Az összesütött tésztaételek azért is nagyon jók, mert egy kicsit feldobják még az egyszerűbb tésztákat is, ráadásul úgy, hogy nekünk nincs más dolgunk, mint egyszerűen betolni a sütőbe. Ez az isteni tonhalas tészta gazdag, krémes, a teteje pedig ropog az olvadt, sült sajttól – annyira finom, hogy még a gyerekeket is rá lehet venni vele a halevésre!
Hozzávalók:
- 400 gramm rigatoni tészta
- 45 gramm (3 evőkanál) vaj
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 50 gramm finomliszt
- 600 ml tej
- 250 gramm reszelt cheddar sajt
- 2 tonhalkonzerv, 160 grammos, lecsöpögtetve, villával összetörve
- 330 gramm morzsolt édes kukorica (lecsöpögtetve, ha konzerv)
- 150 gramm zöldborsó
- egy marék petrezselyem
- só és bors
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
2. Bő, lobogó vízben főzzük meg a tésztát a dobozon található instrukciók szerint!
3. Míg a tészta fő, egy serpenyőben hevítsünk vajat, és 6-8 perc alatt süssük rajta puhára a hagymát. A hagymát szórjuk le a liszttel, majd óvatosan adjuk hozzá a tejet, habverővel kevergetve, hogy ne legyen csomós. Forraljuk a szószt, míg sűrű nem lesz, majd adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot is – hagyjuk elolvadni benne! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!
4. A tésztát szűrjük le, és tegyük egy magas falu (sütőbe helyezhető) edénybe! Öntsük rá a szószt, majd tegyük rá a tonhalat, a kukoricát, a borsót és a petrezselymet is – keverjük össze az egészet!
5. A tészta tetejét szórjuk meg még egy kis cheddar sajttal, és 10-15 perc alatt süssük készre az ételt!