Sütés nélküli csokis-karamellás tartok, amik elolvadnak a szádban

nlc | 2017. Február 24.
A tartoknál, a falatnyi tortácskáknál nincs cukibb édesség. Most mutatunk egy isteni, karamellás változatot, amit még sütnöd sem kell!

Valahol a keksz, a süti és a bonbon között félúton helyezkednek el ezek az isteni, csokis-karamellás tarte-ok, amik csak úgy olvadnak az ember szájában. Amilyen extrának hangzanak, olyan egyszerűen elkészíthetők – sütés nélkül, csupán hat hozzávalóból.

Csokis-karamellás tartok

Hozzávalók:

20 darabhoz

Elkészítés:

  1. A kekszeket tedd egy légmentes zacskóba és sodrófával törd őket morzsásra. A morzsát öntsd egy tálba.
  2. Öntsd a vajat a kekszmorzsára és keverd alaposan össze. A vajas kekszmorzsát oszd el egyenlően muffinformák aljában. Finoman nyomkodd le őket, majd tedd mélyhűtőbe 2 órára.
  3. A cukrot és a vizet karamellizáld: melegítsd össze őket, kavarás nélkül, majd vedd le a tűzről és add hozzá a tejszín felét és a vaníliát. Keverd össze.
  4. A karamellkrémet azonnal öntsd a kekszes alapra, és hagyd hogy megdermedjen rajta (nagyjából 5 percbe telik).
  5. A tejszín másik felével olvaszd fel az étcsokit, majd csurgasd a tartok tetejére. Egy órára tedd be a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt szórj a tartokra egy kis tengeri sót, és csak élvezd az ízeket!

Tasty

Exit mobile version