A világ legkrémesebb krumplilevese

nlc | 2017. Március 01.
Ez a sűrű, krémes krumplileves szinte már főzelékbe hajlik, épp ezért már önmagában is elég laktató lehet! És a legjobbat elárulom előre: van benne ropogós bacon is!

A krumplileves hagyományosan puritán étel, a szegények eledele. Hát ez a verzió nem az: kerül bele sok sajt, és még görög joghurt is, ezektől lesz igazán krémes! Ha nem vegetáriánus verziót akarunk készíteni, ne sajnáljuk belőle a ropogósra sült szalonnát sem – isteni lesz!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát, majd ha már szép és barna, vegyük ki egy szalvétára úgy, hogy hagyjuk az edényben a zsírját.

2. A zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd szórjuk le liszttel. Még egy percig süssük össze a liszttel, majd öntsük fel a csirke alaplével. Adjuk hozzá a tejet és és dobáljuk a levesbe a krumplikat – közepes lángon főzzük!

3. 10-15 perc után, ha a krumplik már megpuhultak, keverjük a levesbe a sajtot és a joghurtot (vagy tejfölt). Sózzuk, borsozzuk és szórjuk vissza a szalonnakockákat is! Friss újhagymával megszórva tálalhatjuk!

 

GimmeSomeOven

Exit mobile version