Gasztro

Laktató szalonnás krumplileves

Még bőven benne vagyunk a levesszezonban, ezért bármikor jól jöhet egy új recept. Ez egy igazán gazdag, laktató verzió, amibe a húsimádók kedvéért egy kis bacon is kerül!

Eső, jég, havazás, szóval nem is csoda, ha jólesik egy tál forró leves. Az pedig még jobb, ha a leves gazdag és tápláló – ezért ezúttal nem egy “könnyed nullkalóriás” leves receptjét mutatjuk be, hanem egy gazdag, laktató levest, amiben a krumpli mellé (a húsimádók kedvéért) szalonna és sonka is kerül.

Egy fazékban, pillanatok alatt elkészül, és akár egy teljes ebédnek is elegendő. Ebben a videóban megnézheted, hogyan készül:

Hozzávalók:

  • 2 csík bacon felkockázva
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 csésze meghámozott és felkarikázott répa
  • 1 csésze felszeletelt zeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csésze felkockázott, főzött sonka
  • 2 krumpli felkockázva
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 teáskanál bors
  • 6 csésze csirkealaplé
  • 2 babérlevél
  • 2 csésze zsíros tejszín

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top