A mexikói konyháról leginkább a tortilla és az avokádókrém jut eszünkbe, pedig bőven van ott még izgalmas ízekből. A quesadilla szintén tortillalapokból készített étel, egyrészt hihetetlenül gyorsan elkészül, másrészt nagyon könnyen variálható. Ez a változat tökéletesen megmutatja, mi a csodálatos a mexikói konyhában: édes és csípős, izgalmas, melengető ízek kavalkádja keveredik benne!
Hozzávalók (1 főre):
- 2-3 paradicsom
- 1 nagyobb sárgabarack
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1 mogyoróhagyma
- 1/4 tk. őrölt fahéj
- 1/4 tk. édes füstölt paprika
- 1/2 lime reszelt héja és leve
- 3 ek. reszelt Cheddar sajt
- 2 kisebb tortillalap
Elkészítés:
1. A mogyoróhagymát kockázzuk apró darabokra és olívaolajon pirítsuk meg! Szórjuk le fahéjjal paprikával és lime levével, illetve héjával, majd hagyjuk a hagymát üvegesre párolódni.
2. Szórjuk rá az apró kockákra vágott barackot, paprikát és paradicsomot, hagyjuk megpuhulni a zöldséget és a gyümölcsöket!
3. Egy tiszta, forró serpenyőre tegyük rá az egyik tortillalapot, szórjuk meg a reszelt Cheddar sajttal, és hagyjuk annyira átforrósodni, hogy a sajt megolvadjon. Ha ez megtörtént, gyorsan halmozzuk rá a barackos salsát, majd tegyük a tetejére a másik tortillát és óvatosan fordítsuk meg az egészet.
4. Kis háromszögekre vágva fogyassszuk az ételt!