A hétvége kedvenc sütije: áfonyás sajttorta

nlc | 2017. Március 04.
Elég csak ránézni erre a sütire, és máris rohanunk a konyhába. Krémes, édes is, de savanykás is – egyszerűen tökéletes!! Most még mirelit gyümölcsből, de nemsokára már friss gyümölccsel is készülhet!

Áfonyás, fehér csokis minisajttorták
(sütés nélkül)

Mennyei hűsítő sajttorták sütve és sütés nélkül

Hozzávalók 8 db-hoz:

A krémhez:

1. A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral, porcukorral és olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

2. Az áfonyát forraljuk össze a cukorral és a vízzel, majd turmixoljuk le. A fehér csokoládét egy kis kanál víz hozzáadásával olvasszuk fel.

3. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot, a megolvadt fehér csokit, és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze az áfonyapürével, és kenjük a kekszes alapra, majd kenjük rá a fehér krémet is. Néhány órára tegyük a hűtőbe, dermedni.

 

 

Exit mobile version