Látványos és egészséges tonhalas szusitortácska

nlc | 2017. Március 07.
A tonhalat többnyire még azok is szeretik, akik még nem barátkoztak meg a nyers hal fogyasztásának gondolatával, szóval ez a mutatós, tonhalkrémes "szusitortácska" nekik is tökéletes választás lehet!

Ez a látványos fogás jó bevezető lehet az ázsiai konyhába: nem szusi, de mégis emlékeztet rá, ugyanakkor a tonhal ismerős ízével azoknak is kedvez, akik még kicsit tartanak a nyers halaktól. Ráadásul csupa egészség: van benne avokádó, uborka és mangó is, a tonhalról nem is beszélve – még a gyerekeket is rávehetjük vele egy kis halevésre!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Készítsük el a rizst a dobozon látható utasítások szerint, majd ha megfőtt, forgassuk bele a rizsecetet és hagyjuk teljesen kihűlni!

2. Kockázzuk fel a mangót, az uborkát és a hagymát, keverjük őket össze, és facsarjuk rá egy fél citrom levét!

3. Törjük össze az avokádót, adjunk hozzá sót, borsot és egy kis citromlevet!

4. A tonhalat csöpögtessük le, villával törjük össze, keverjük el a majonézzel, és erre is facsarjunk egy kevés citromlevet!

5. Így állítsd össze: egy magas falú csészét fújjunk be tapadásmentes olajspray-vel: halmozzuk a csésze aljába a mangós keverék 1/3-át, majd az avokádókrém 1/3-át, a tonhalkrém 1/3-át, majd a rizs 1/3-át is!

6. Egy késsel óvatosan segítsünk, hogy a tortácska elváljon a csésze falától! Fordítsuk ki, locsoljuk meg szójaszósszal, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal!

 

ChelseasMessyApron

Exit mobile version