Currys sárgaborsó-főzelék
Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek curry fűszerkeverék
- 2 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
- negyed citrom
- 4 tojás a feltéthez
Az olajon dinszteljük meg az apróra kockázott hagymát az aprított fokhagymával együtt. Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, kevergetve 1 percet pirítsuk, majd adjuk hozzá a sárgaborsót, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, olykor megkeverve főzzük puhára a sárgaborsót, ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Amikor már majdnem puha a borsó, a tejszínnel öntsük fel, forraljuk össze, és a citromlével tegyük pikánsabbá. Tükörtojással kínáljuk.