A most következő tésztaétel hús nélkül is tökéletesen laktat, az ízei pedig egyszerűen fenségesek! A pestó frissessége remekül passzol a tavaszi lendülethez, a spagetti pedig gondoskodik róla, hogy biztosan jóllakjunk. Íme, a recept:
Spenótos-pestós tészta
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 4 csésze spenót
- fél csésze dió
- 4 gerezd fokhagyma
- fél tk. só
- fél tk. bors
- 1 tk. citromlé
- fél csésze olívaolaj
- 220 g teljes kiőrlésű spagettitészta
- parmezán sajt
Elkészítés:
- A spenótleveleket, a felaprított diót és fokhagymát, valamint a sót, a borsot, a citromlevet és az olajat öntsd egy aprítógépbe. Addig járasd a gépet, amíg krémes állagot nem kapsz.
- A tésztát sós vízben főzd al dentére (8-9 perc alatt), majd keverd össze a pestóval. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal! Jó étvágyat!