Könnyű tavaszi ebéd: spenótos-pestós tészta

nlc | 2017. Március 13.
Egy napsütéshez tavaszi naphoz tökéletesen passzol ez a friss és laktató tésztaétel, aminek a böjtölők és a vegák különösen örülni fognak!

A most következő tésztaétel hús nélkül is tökéletesen laktat, az ízei pedig egyszerűen fenségesek! A pestó frissessége remekül passzol a tavaszi lendülethez, a spagetti pedig gondoskodik róla, hogy biztosan jóllakjunk. Íme, a recept:

Spenótos-pestós tészta

Hozzávalók:

2 adaghoz

Elkészítés:

  1. A spenótleveleket, a felaprított diót és fokhagymát, valamint a sót, a borsot, a citromlevet és az olajat öntsd egy aprítógépbe. Addig járasd a gépet, amíg krémes állagot nem kapsz.
  2. A tésztát sós vízben főzd al dentére (8-9 perc alatt), majd keverd össze a pestóval. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal! Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version