Könnyű, ázsiai avokádós tekercs

nlc | 2017. Március 14.
Ez az ázsiai ihletésű finomság gyorsan és könnyen elkészíthető, és még akár az esti filmnézéshez is tökéletes snack lehet! Ropogós tekercsbe bújtatott krémes avokádó következik!

Érdemes kísérletezni az ázsiai boltokban kapható rizspapírral, amit mindenki ismer, aki evett már tavaszi tekercset! Ezek a szinte papírvékony, vízzel formázható, olajban sülve pedig ropogóssá váló lapok szinte bármivel megtölthetőek, így még akkor is szerethetjük, ha amúgy nem rajongunk az ázsiai ízekért! Most például egy könnyed avokádós tekercset mutatunk!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Keverjük össze az avokádót, a paradicsomot és a fűszereket, és máris kész a töltelékünk!

2. A lapokat tegyük 10 másodpercre langyos vízbe, majd töltsük meg a keverékkel és tekerjük fel őket!

3. Egy magas falu edényben bő olajban 3 percig süssük a tekercseket, míg aranybarnák lesznek, majd csöpögtessük le őket egy szalvétán! Adjunk hozzá szószt, mondjuk édes csilimártást a mártogatáshoz!

 

SavoryTooth

Exit mobile version