Érdemes kísérletezni az ázsiai boltokban kapható rizspapírral, amit mindenki ismer, aki evett már tavaszi tekercset! Ezek a szinte papírvékony, vízzel formázható, olajban sülve pedig ropogóssá váló lapok szinte bármivel megtölthetőek, így még akkor is szerethetjük, ha amúgy nem rajongunk az ázsiai ízekért! Most például egy könnyed avokádós tekercset mutatunk!
Hozzávalók:
- 10 rizspapír tészta
- 3 avokádó meghámozva és felkockázva
- 1 nagyobb paradicsom felkockázva
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- sütés az olajhoz
- (szósz mártogatáshoz)
Elkészítés:
1. Keverjük össze az avokádót, a paradicsomot és a fűszereket, és máris kész a töltelékünk!
2. A lapokat tegyük 10 másodpercre langyos vízbe, majd töltsük meg a keverékkel és tekerjük fel őket!
3. Egy magas falu edényben bő olajban 3 percig süssük a tekercseket, míg aranybarnák lesznek, majd csöpögtessük le őket egy szalvétán! Adjunk hozzá szószt, mondjuk édes csilimártást a mártogatáshoz!