Néha érdemes kicsit eltávolodni a szokásos tükörtojás-kakaóscsiga reggelitengelytől, és kipróbálni valami újat és különlegest. Persze reggel senkinek nincs se túl sok ideje, se túl sok energiája, szóval a legjobb választás valami kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető finomság lehet. Plusz előny, ha még egészséges is! Ezek a granolakosárkák már ránézésre is nagyon mutatósak, az pedig külön szuper, hogy ezerféleképpen variálhatóak is! Érdemes előző este elkészíteni a kosárkákat, amiknek 1-2 órát amúgy is hűlniük kel – így reggel tényleg pár perc alatt megvan az egész!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze villával összetört, puha banán
- 1/4 csésze méz
- 1 és 1/4 csésze zabpehely
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 3 csésze joghurt
- (friss vagy fagyasztott gyümölcs díszítéshez)
Elkészítés:
1. Egy 6 darabos muffin formát vajazzunk ki!
2. Keverjük össze a banánt és a mézet, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd a fahéjat és a sót is! Oszlassuk el a “tésztát” egyenletesen a formákban, úgy, hogy a falakra is jusson! Tegyük hűtőbe 1-2 órára!
3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!
4. Vegyük ki a muffinformát a hűtőből, és a kosárkák falát nyomkodjuk újra szorosan a formához!
5. 10-12 perc alatt süssük készre a kosárkákat – ha kihűltek, joghurttal és friss gyümölcsökkel tálaljuk!