A jó öreg tepsiben készülő magyar pitével ellentétben az amerikai stílusú pite kör alakú, és a tetejére többnyire tésztarács, esetleg egy sima tésztából vágott kör kerül. Többnyire. Mert vannak, akik minden kreativitásukat bevetve őrületes mintákat és betűket vágnak az omlós tésztából, amitől aztán igazi műalkotás lesz a kész pite.
Ezt még a kevésbé ügyesek is kipróbálhatják – ráadásul mindenféle kiszúróval működhet!
Kicsit feldobhatjuk a pitét, ha a kiszúrt leveleknek erezetet is vágunk – ez így például egy igazi őszi pite!
A legjobb, hogy így jobban látszik a szépséges gyümölcs is!
Ezt már csak a profiknak ajánljuk!
A koszorúforma is nagyon látványos lehet!
Ez már nem is pite, hanem virágcsokor tésztából!
Egy ilyen kivágott pitetető eléggé jól tud kinézni.
A levelek mögül kikandikálhat az illatos fahéjas alma is.
Geometrikus pontosság és egy kis játékos ornamentika!
Ez pedig egy ropogósra sült fonott csoda!
Süss te is pitét az NLCafé receptjei alapján:
- Recept: villámgyors fahéjas pite
- Íme a tökéletes almáspite receptje