Kekszes-sajttortás sütik 5 hozzávalóból

nlc | 2017. Március 17.
Szereted a kekszes-krémes desszerteket és a sajttortát? Hozd össze őket egy mennyei sütiben!

Ezt a sütit receptre lehetne felírni rosszkedv ellen! Vegyük sorra: a krémes keksztől ropogós, a krémsajttól pedig lágyan omlós lesz – pont mintha egyszerre harapnánk egy kekszes-krémes édességbe és egy sajttortába! Már mutatjuk is, hogyan készül:

Kekszes-krémes, sajttortás süti

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Robotgéppel keverd össze a puha krémsajtot, szobahőmérsékletű vajat és a cukrot. 
  3. Add hozzá a lisztet is és keverd simára. Végül keverd hozzá a morzsásra tört kekszeket is.
  4. A kész tésztát lefedve tedd be 30 percre a hűtőbe.
  5. Formázz a tésztából golyókat, majd helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. Egy kanállal finoman nyomd le a tetejüket, hogy korong formát kapjanak.
  6. 12-15 percre mehetnek a sütőbe. Mielőtt rájuk vetnéd magad, hagyd őket hűlni 5 percet. Jó étvágyat!

Buzzfeed

Exit mobile version