A nehéz húsételek és a krémes levesek után tavasszal inkább könnyebb, frissebb ételekkel szeretnénk jóllakni. A most következő kuszkuszsaláta tökéletesen megfelel ennek a célnak: szénhidrát, fehérje és rost, valamint isteni ízek ideális keveréke. Gyorsan elkészül, de sokáig jóllakottan tart – próbáld ki te is!
Pirított rákos-borsós kuszkuszsaláta
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 ek aprított újhagyma
- 1 ek friss kapor
- másfél tk dijoni mustár
- fél tk só
- frissen őrölt bors
- 1 csésze nagy szemű kuszkusz
- 2 csésze víz
- 450 g koktélrák
- 1 csésze zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy kis tálban keverj össze 2 evőkanálnyi olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a kaprot, a hagymát, 1/4 teáskanálnyi sót és egy kis borsot. Tedd félre.
- Hevíts fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Öntsd rá a kuszkuszt és pirítsd át, nagyjából 3 percig. Ezután öntsd rá a vizet, a maradék sót, hagyd felforrni, majd kapcsolj alacsony lángra, és fedő alatt hagyd főni 10 percig.
- A megszárított koktélrákot és a borsót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg a maradék olívaolajjal, és sózd-borsozd ízlés szerint. 6-8 percig pirítsd a forró sütőben.
- Ha a kuszkusz már szárazra főtt, és a rák és a borsó is elkészült, keverd össze, majd locsold meg az öntettel. Fogyaszd melegen, de ha marad belőle, hűtőben is 3 napig tárolható.