A sütemény elkészítése egyszerű, csak türelem kell hozzá: ha a süti megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb, ha egy egész éjszaka pihen, így biztosan kihűl, és nem fog rajta elfolyni a csokikrém. A krém készítésénél ügyeljünk rá, hogy a cukor is teljesen elolvadjon, csak így lesz szép, sima a csokikrém felülete. Mindenképpen várjunk a krém elkészülte után legalább 15 percet, ne azonnal csorgassuk rá a süteményre.
A tetejére szórhatunk ét- vagy fehér csokoládét, de nyomhatunk rá tejszínhabot, vagy akár epervelővel, málnavelővel dúsított tejszínhabot, úgy is nagyon finom lesz. Maga a sütialap szintén ízesíthető: kerülhetnek akár abba is fehércsoki-darabkák, apróra vágott dió, mogyoró, narancs- vagy citromhéj, a tetejére esetleg egy vékony réteg lekvár.
Hozzávalók kb. 25×20 cm-es sütőtálhoz:
- 4 db tojás
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 16 dkg finomliszt
- 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
A krémhez:
- 1,5 dl habtejszín
- 12 dkg étcsokoládé
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 3 dkg vaj
A tetejére:
- 8 dkg fehér csokoládé