Dobd fel a rakott krumplit! Készítsd lazaccal és zellerrel!

nlc | 2017. Március 19.
Végy egy klasszikus receptet, adj hozzá egy-két extra alapanyagot, és máris kész a különleges ebéd, amit aztán újra és újra el fogsz készíteni.

Lazacos-zelleres rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1 tk. só
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1 tk. mustár
  • fél citrom leve
  • 70 dkg hámozott fél cm-es szeletekre vágott burgonya
  • 35 dkg tisztított, 2-3 mm-esre szeletelt zeller
  • 3 dl tejszín
  • kevés őrölt bors
  • diónyi vaj
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 20 dkg vékonyra szeletelt lazacfilé
Kategóriavacsora
Elkészítési idő130 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 220 fokra, légkeveréssel 200 fokra. A burgonyát összekeverem a zellerrel, közben sózom, borsozom. Egy 25×15 centis tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával körbehintem. A zelleres-krumplis keverék felét a tepsibe borítom, erre rárétegzem a lazacot és a petrezselymet. Ráöntöm a maradék zöldség-mixet. Egy keverőtálban felverem a tojásokat, hozzákeverem a tejszínt, tejet, mustárt. Fűszerezem frissen őrölt borssal, szerecsendióval, belefacsarom a citrom levét, majd az egész keveréket a tepsibe öntöm. Kicsit megrázom, lefedem alufóliával, és 90 percig sütöm. Az utolsó 5 percben fólia nélkül sütöm, így megpirítom a tetejét. Hagyom kicsit hűlni, majd  magában fogyasztom. 

 

 

 

Exit mobile version