A tahini finomra őrölt szezámmagból készülő, sűrű massza, amit elsősorban talán humuszbárokból ismerhetünk. Pedig ez a keleti finomság akár édesség alapanyaga is lehet! Ezekben az egészséges tahini tortácskákban minden “csalás”: a sós karamell valójában pürésített datolya, a tejszínes krémnek tűnő massza pedig kókuszolajjal és némi juharsziruppal turbózott tahini. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ez a finomság bármit is nélkülözne!
Hozzávalók:
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1/2 csésze tahini
- 1 ek. juharszirup
- 1 csésze magozott aszalt datolya
- 1/4 tk. tengeri só
Elkészítés:
1. Áztassuk be a datolyákat 10 percre!
2. Míg a datolya puhul, keverjük össze a kókuszolajat, a tahinit és a juharszirupot!
3. A keverékből halmozzunk egy evőkanálnyit egy szilikon muffinforma csészéibe!
4. A datolyát pürésítsük össze a sóval, míg teljesen krémes keveréket kapunk! Ebből is halmozzunk egy kanállal a tahinis keverék tetejére, majd fedjük be még egy kanál tahinis keverékkel!
5. 20-30 percre tegyük a mélyhűtőbe, hagyjuk teljesen megkeményedni!