Ez a fahéjas kifli nemcsak szép, de isteni finom is, az illata pedig szinte mesés. Az ünnepi hétvége tökéletes alkalom a család kényeztetésére, és biztos, hogy a friss, puha, illatos házi péksüteménynek senki sem tud majd ellenállni.
Elkészítésekor érvényes a kelt tésztákra jellemző három fontos szabály: a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és tartsuk be a kelesztési időket. Ebben a receptben most expressz élesztőt használtunk, így lerövidül a pihentetési idő, de természetesen a recept porélesztővel is tökéletesen működik, csak akkor több időt kell szánni az elkészítésére.
A formázás úgy történik, hogy egy kör alakú tésztalapot kenünk meg fahéjas töltelékkel, és erre terítünk rá egy másik tésztalapot. Fontos, hogy ez után még együtt is nyújtsuk egy kicsit, hogy ne legyen túl vastag a tésztaréteg, de figyeljünk arra, hogy ne lyukadjon ki.
A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk: készülhet lekvárral, de nagyon finom kakaós, narancskrémes, vaníliakrémes töltelékkel is.
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók kb. 16 db nagyobb kiflihez
- 60 dkg liszt
- 50 g Dr. Oetker Expressz Élesztő
- 2 csipet só
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 6 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
A lekenéshez:
- 1 db tojás