Így készül a tökéletes francia citromtorta

nlc | 2017. Március 22.
Megmutatjuk az igazi francia citromtorta receptjét, ami minden túlzás nélkül maga a mennyország!

Ezt az igazi francia citromtortát (azaz tarte au citront) egyszerűen muszáj legalább egyszer elkészíteni: isteni, ropogós tészta, benne sűrű, fényes, citromos krémmel. Édes és friss, egyszerűen tökéletes! 

 

Hozzávalók:

A tortához:

A citromos krémhez:

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra!

2. Egy közepes hőtálban keverjük össze a vajat, olajat, cukrot és sót! Tegyük néhány percre a sütőbe, míg a vaj buborékozni kezd és a szélek körül kissé megbarnulni!

3. Vegyük ki a sütőből és még melegen öntsük a tálba a lisztre, addig formázva, míg egyenletes tésztát kapunk!

4. Ha kihűlt a tészta, nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele egy tart formába! Villával szurkáljuk meg, és 15 perc alatt süssük aranybarnára!

5. Készítsük el a krémet: egy közepes serpenyőben keverjük össze az alapanyagokat – folyamatos kavargatás mellett melegítsük. Ha a krém már jó sűrű, vegyük le a tűzről, és ha igazán precízek vagyunk, szűrjük át!

6. Oszlassuk el a citromos krémet a tart formában, és tegyük vissza a tortát a sütőbe 5-6 percre!

 

DavidLebovitz

Exit mobile version