Különösen könnyű használni az eleve sütőpapírra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, azonnal tudjuk is tölteni, tekerni a tésztát – attól függően, mi szeretnénk csinálni belőle.
Hétköznapokon nagyon egyszerűen előállhatunk egy gyors meleg vacsorával: édes és sós lepények sokasága készülhet a leveles tésztából, a variációk száma szinte végtelen.
Ünnepeken édes és sós vendégváró falatok: csigák, táskák, batyuk, különféle kanapék alapja lehet, néha elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és a rendelkezésre álló alapanyagokból egyszerűen össze tudunk állítani néhány finom falatot.
Ez a sajtos ropi olyan vendégváró finomság, amit még akár húsvét előtti este is villámgyorsan elkészíthetünk. Most kétféle sajtot használtunk fel hozzá, de meg lehet kenni a tésztát mustárral vagy paradicsomszósszal is, kerülhet bele sonka vagy bacon, sőt édes változatban is készülhet, ha például vanília- vagy csokikrémmel kenjük meg, és darált dióval, mandulával töltjük meg.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
- 1 db tojás
- 4 dkg gouda sajt
- 4 dkg füstölt sajt (Karaván)