Rákóczi-túrós pohárkrém

nlc | 2017. Március 23.
"Desszert, amit lehetetlenség abbahagyni!"

A pohárkrém az egyik legjobb találmány desszertfronton. Szinte lehetetlenség hibázni az elkészítésénél, és csak a fantázia szab határokat annak, hogy egy varázslatos finomság készüljön. Remek menekülési útvonal lehet egy kis maradék süteménynek, amit feldarabolunk, összemorzsolunk, kutyulunk hozzá egy finom krémet, felturbózzuk egy kis szezongyümölccsel, és máris kész az édesség.

Az egyik nagy kedvencem ez a Rákóczi-túrós pohárkrém. Sütni ritkán állok neki, de ezt gyakran készítem, mert veszek egy kis vajas kekszet, keverek egy finom vaníliás túrókrémet, előkapom a nagyi baracklekvárját, és már kész is a varázslat. Ha egy kicsit ráérősebbek vagyunk, készíthetünk néhány habcsókot a tetejére, és a siker garantáltan nem marad el.

Rákóczi túrós pohárkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek tejföl
  • 2 tk méz
  • 10 dkg vajas keksz
  • 2 dl sárgabaracklekvár
  • 1 fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 dl Meggle Cukrászhab

Habcsókhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 2 ek porcukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verek, habzsákba töltöm, egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomok és 140 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt kisütöm.

Amíg sülnek a habcsókok elkészítem a pohárkrémet.

A túrót kikeverem a tejföllel, a mézzel és a vaníliával, a cukrászhabot egy robotgép segítségével kemény habbá verem, a kekszet apróra morzsolom.

Ha mindent előkészítettünk, jöhet a rétegzés. Engedjük szabadjára a fantáziánkat és készítsünk egy ínycsiklandó kompozíciót. Mindegyik tetejét díszítsük a felvert cukrászhabbal és egy-két habcsókkal.

Jó nassolást kívánok!

 

Exit mobile version