Epres piskótatekercs

nlc | 2017. Március 24.
Gyerekként legszívesebben minden hétvégén piskótatekercset ettünk volna, de még ma is nagy öröm, ha előkerül egy klasszikus rolád, ami épp úgy készült, ahogy a nagymama is készítette régen.

 

Hozzávalók 10-12 szelethez:

A piskótához:

A töltelékhez:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukor felét.

 

 

A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.

Beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Ha kész, még melegen kiemeljük a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy nedves konyharuhára fordítjuk, sütőpapírral felfelé.

Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a konyharuhával. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrokat és a pudingport, a maradék 2 dl tejet felforraljuk.

Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pudingos keveréket, és néhány perc alatt besűrítjük.

Ha kész, folpackkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk az epres pudinggal, majd hozzáadjuk a felkockázott epret.

A kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. 

Exit mobile version