Ahogy a karácsonyi, úgy a húsvéti vendégváró asztalon is mindig ott volt már nagymamáink idejében is a vaníliás kifli, ezt a hagyományt őrizték meg szüleink, és visszük tovább mi magunk is. Legtöbbször ma is a klasszikus recept alapján készül, de van úgy, hogy kicsit újítunk rajta. Most például nem vaníliás porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, hanem olvasztott csokiba mártottuk őket.
Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már egy héttel húsvét előtt elkészíthető az alapkifli, a csokibevonatot azonban mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, 2-3 nap elteltével ugyanis veszíthet fényességéből a csokibevonat.
Hozzávalók 2-3 tepsihez:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg sertészsír
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 10 dkg darált dió
- 1 db tojás
- pici tej (esetleg)
- Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium