Hozzávalók 60-70 db-hoz:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 evőkanál méz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg natúr krémsajt / mascarpone
- 10-15 dkg kókuszreszelék
A vajat a porcukorral kihabosítjuk.
A tejben elkeverjük a mézet és a tojást, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
Beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport és összekeverjük.
A masszát egy kb. 20×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, kézzel szétmorzsoljuk a tésztát, és megmérjük az így kapott morzsát. 20 dkg-onként kb. 1-1,5 evőkanál krémsajtot adunk hozzá, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adunk még hozzá egy kis krémsajtot.
A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, és megforgatjuk kókuszreszelékben.