Mini Rákóczi túrós falatkák

nlc | 2017. Március 27.
A hagyományos Rákóczi túrós elkészítését továbbra is a nagymamára bízzuk, de vendégváró falatkákat hasonló alapanyagokból mi is gyakran készítünk. Egyszerű, de nagyszerű édesség a régi kedvenc ízeivel.

 

Hozzávalók:

A habcsókhoz:

Először elkészítjük a habcsókokat: A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és fényes habbá verjük.

 

Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az almaecetet, és összekeverjük.

 

Nyomózsákból apró formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 150 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

Az alaphoz a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat és a kekszet, és összegyúrjuk. 

Kis gombócokat formázunk a masszából, és az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a közepükbe.

A mélyedésbe mokkáskanálnyi baracklekvárt kanalazunk, és a tetejére ültetjük a habcsókokat. Azonnal tálaljuk.

Exit mobile version