Túrós csiga nyalóka

nlc | 2017. Március 27.
Akik szeretik a klasszikus túrós batyut, ezt is imádni fogják. Játékos formát kapott a jól ismert süti, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak Csak legyen elég belőle!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel egy pici cukorral felfuttatjuk.

A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a cukrot, a felfutott élesztőt, a tojást és a vajat, és összegyúrjuk, dagasztjuk.

Ha kész, letakarva kelesztjük kb. 45 percig.

 

Közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát vízbe áztatjuk.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a búzadarát, a tojásokat és a citrom reszelt héját. Beleszórjuk a lecsepegtetett mazsolát, és összekeverjük. 

 

 

 

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és elterítjük rajta a tölteléket.

Szorosan feltekerjük, és sütőpapíros tepsire helyezzük a csigákat.

Pihentetjük 10 percig, majd tojással lekenjük a csigák tetejét és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 

Exit mobile version