Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 2 dl tej
- 6 dkg puha vaj
- 5 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 7 dkg cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál búzadara
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 db tojás
A tetejére:
- 1 db tojás
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel egy pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a cukrot, a felfutott élesztőt, a tojást és a vajat, és összegyúrjuk, dagasztjuk.
Ha kész, letakarva kelesztjük kb. 45 percig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát vízbe áztatjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a búzadarát, a tojásokat és a citrom reszelt héját. Beleszórjuk a lecsepegtetett mazsolát, és összekeverjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és elterítjük rajta a tölteléket.
Szorosan feltekerjük, és sütőpapíros tepsire helyezzük a csigákat.
Pihentetjük 10 percig, majd tojással lekenjük a csigák tetejét és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.