Az első falatok – reggeli a világ körül

nlc | 2017. Március 31.
Mi kerül az asztalra a nap első étkezésén Olaszországban, Írországban vagy Kubában?

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de arról, hogy milyen ételekből állítsuk össze, hosszasan lehetne vitatkozni. A világon mindenhol más kerül az asztalra az első falatokként: sok helyen készülnek klasszikus tojásos fogások vagy édes kásák reggelire, de vannak országok, ahol egészen furcsa alapanyagok (például a hal) is szóba jöhetnek.

Megmutatjuk, miket reggeliznek az emberek a világ körül: 

1. Kolumbia 

Changua – tejes-tojásos leves, amit gyakran a levesbe áztatott kenyérrel szolgálnak fel

2. Olaszország

Kapucsínó és cornetto – mi mással indulhatna az olasz reggeli, mint egy csésze kávéval és a cornetto névre keresztelt, valamilyen krémmel vagy lekvárral töltött croissant-nal.

3. Amerikai Egyesült államok 

Tojás, bacon, pirítós és burgonya

4. Spanyolország

Pan a la catalana – egyszerű, paradicsommal és olívaolajjal kínált pirítós.

5. Jamaica

Akiszilva és sózott hal – ez a rendhagyó, sós étel Jamaicában igazi nemzeti eledel.

6. Ukrajna 

Szirniki – ezt a nagyon finom túrópalacsintát többnyire gyümölcsös szószokkal és lekvárokkal fogyasztják.

7. Ausztrália

Pirítós és vegemite – Ausztrália kedvenc kenegetőse gyakran kerül a reggelizőasztalra.

8. Izland

Hafragrautur – sűrű, tápláló zabkása, amit legtöbbször mazsolával és cukorral tálalnak.

9. Írország

A teljes ír reggeliben a tojás mellé kolbász, szalonna és véres hurka is tartozik, némi bab és gomba kíséretében.

10. Kuba

Az egyszerű kubai reggeli egy nagy tejeskávéból és vajjal megkent vasalt szendvicsből áll.

 

My Modern Met

Exit mobile version