Tökéletes tavaszi desszert: francia citromtorta

nlc | 2017. Április 03.
A tavaszi napsütés már önmagában meghozza a jókedvünket, ha pedig egy friss és finom citromtortával élvezzük, garantált a boldogság!

 Nincs ötleted a húsvéti desszertre? Akkor vesd be a franciák kedvenc citromtortáját, a tarte au citront! Nem lesz hozzá szükséged másra, mint egy jól bevált omlós tésztára, és egy friss, citromos krémre, aminek pillanatok alatt elsajátíthatod az elkészítését. Íme:

 Francia citromtorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A tojásokat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat keverd alaposan össze kézi habverővel. Ezután add hozzá a felkockázott, szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze a keveréket sűrű, krémes állagúra.
  3. A krémet öntsd egy már megsütött omlós tésztalapra, majd 6 percre tedd be a sütőbe.
  4. Tálald porcukorral megszórva, friss gyümölcsökkel. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version