Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

nlc | 2017. Április 04.
Mennyei illat, isteni finom ízek: egy házi almás pitével mindenkit le lehet venni a lábáról. Egy biztos pont, amivel húsvétkor is biztosra mehetünk.
Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

Szeretjük nagyon a mamiféle almás pitét is, de néha jólesik egy kicsit újítani a formán. Omlós tészta az alapja ennek is, amit egy szép pitesütő tálba simítunk úgy, hogy az oldalakra is jusson belőle. Erre az alapra kerül a finom fahéjas almatöltelék. Természetesen itt is sokféle variációs lehetőség adódik, kerülhet bele alma mellett körte is, szezonban akár eper, málna, barack vagy szilva.

A tetejére most morzsolt tészta került, de készíthetünk rácsos mintát is, ha a tésztából tésztaszalagokat vágunk, és egymáson átfűzzük a szálakat. Meghinthetjük a tetejét fahéjas barna cukorral, de szórhatunk rá aprított mandulát vagy diót is.

Készíthetjük kisebb formákban is, az egyszemélyes adagokat azonban rövid ideig szabad csak sütni, különben nagyon megpirul a tészta.

 

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók kb. 26 cm átmérőjű pitéhez:

A tésztához:

A töltelékhez:

A lekenéshez:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version