A házi banántejjel a kávédat is krémesebbé teheted – recept

nlc | 2017. Április 04.
Egyetlen banánból is isteni tejpótlót készíthetsz, mutatjuk, hogyan!

 A különböző növényi tejek elterjedésével mára a tejérzékenyeknek sem okoz gondot, hogy másra váltsák étrendjükben a tejet. Az új őrület pedig a banántej: nemcsak krémes és finom, de olcsó és egyszerű is – ráadásul káliumban gazdag. Ha még nem találtad meg a kedvenc tejalternatívádat, próbáld ki a banántejet! Kávéba, müzlihez vagy csak önmagában, nem fogsz csalódni benne!

Házi banántej

Kép forrása: Nutrition Stripped

Hozzávalók:

Elkészítés:

 A fagyos banánt a többi hozzávalóval együtt turmixold le. Hűtőben 2 napig tárolhatod.

Tipp: ízlés szerint hozzáadhatsz még 1/2 kiskanál vaníliát, egy kis kakaót, mézet vagy más édesítőt.

thekitchn

Exit mobile version