Egy házi készítésű, természetes fűszerolaj, ami dekorációnak sem utolsó

Kunsági étolaj | 2017. Április 05.
Az étolaj az alapélelmiszerek egyike, minden háztartásban megtalálható és a felhasználási módja is magától értetődőnek tűnik. Pedig egy minőségi napraforgómagból származó olajnak nemcsak akkor vehetjük hasznát, ha a hasábburgonya vagy a palacsinta alá kell öntenünk valamit. Egy kis fantáziával például ínycsiklandó fűszerolajat varázsolhatunk belőle, amely remekül jön majd a nyári grillszezonban – az első kerti sütésig pedig a konyhánk gyönyörű dísze lehet.
Egy házi készítésű, természetes fűszerolaj, ami dekorációnak sem utolsó

Az egyszerű és egyben nagyszerű recept elkészítéséhez nem kell más, mint néhány intenzív ízű fűszernövény, egy esztétikus csatos vagy dugós üveg és a Kunsági Éden Szuper, amely – a “mindenből a legjobbat” elvet követve – a kiváló minőségű hazai étolaj mellett D-vitamint és omega3, valamint omega9 zsírsavakat is tartalmaz.

Lássuk tehát, hogy készül ez az ajándéknak sem utolsó finomság, amelyből jobb, ha egyből két üveggel is készítünk, mert a végeredményt látva félő, hogy az elsőt nem lesz szívünk felbontani vagy elajándékozni.

 

Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj

 

Elkészítési idő: 5 perc

 

Hozzávalók:

500 ml Kunsági Éden Szuper étolaj

3 gerezd fokhagyma

2 ág friss rozmaring

1 tk. szárított, aprított chilipaprika

1 tk. egész szemes tarka bors

Elkészítés:

Győződjünk meg róla, hogy a megtölteni kívánt üvegünk belül tiszta és teljesen száraz.

A fokhagymát egész gerezdekben vagy felszeletelve is beletehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarka borsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaringágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához. 

Exit mobile version