Ilyen egyszerűen készíthetsz növényi tejeket házilag

nlc | 2017. Április 05.
Ha szereted a mandula- és a többi növényi tejet, most figyelj: eláruljuk, hogyan készítheted el őket a legegyszerűbben, otthon!

 Sokak számára a mandulatej (a kesudiótejről nem is beszélve) még mindig valami misztikus, de legalábbis exkluzív italt jelent. Pedig a növényi tejek elkészítése a világ legegyszerűbb mutatványai közé tartozik! Ha házilag készítjük őket, nemcsak a pénztárcánknak, hanem az egészségünknek is jót teszünk, hiszen megkímélhetjük magunkat a felesleges cukroktól és tartósítószerektől. Íme, az alaprecept, amit egy életre megjegyzel magadnak:

Mandulatej házilag

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű tálba öntsd bele a mandulákat és adj hozzájuk 2 csésze vizet. Hagyd őket ázni egy éjszakán keresztül.
  2. Öntsd le a manduláról a vizet, és a megpuhult mandulákat öntsd turmixgépbe. Jöhet hozzá a vanília, a méz, a só és 4 csésze víz.
  3. 90 másodpercig járasd a turmixot, hogy simára keveredjen a tej.
  4. Egy tiszta konyharuhán keresztül öntsd át egy kancsóba, hogy a sűrűje ne kerüljön a tejbe.
  5. Tedd hűtőbe 1-2 órára, vagy fogyaszd azonnal. 

Tippek:

Buzzfeed

Exit mobile version