Mind hozzájutottunk már éretlen gyümölcsökhöz, és csak a türelemkapacitásunkon múlott, hogy rájuk fanyalodtunk-e, vagy kivártuk azt a pár napot, mire beérnek. Mostantól azonban minden megváltozik! Mutatunk 4 szuper konyhai trükköt, amivel felgyorsíthatod a gyümölcsök érési folyamatát.
1. Banán
A zöld banánt tedd egy paradicsom vagy egy alma kíséretében egy papírzacskóba egy éjszakára. Másnap már élvezehted is az érett banánt!
2. Avokádó
Csavard az avokádót alufóliába, és tedd be 10 percre 90 fokos sütőbe! Voilá, már meg is puhult!
3. Mangó
A mangót tedd egy zárható edénybe, majd öntsd fel nyers rizzsel! 1-3 nap alatt simán megpuhul.
4. Szilva/őszibarack
A szilvát, barackot tedd egy konyharuhára, majd borítsd be egy másikkal – így 1-2 nap alatt megérik.