Tavasszal is krémlevest: egyszerű, vegán zöldborsóleves

nlc | 2017. Április 07.
Készítenél egy igazi, tavaszi krémlevest? Mutatunk egy zöldborsós verziót, aminek a vegánok sem tudnak majd ellenállni.

Bár a krémlevesek általában az ősz és a tél kedvencei, a tavaszi szezonban is bőven találunk olyan alapanyagokat, amikből isteni, friss krémleveseket főzhetünk. Ilyen a zöldborsó is, amiből egyszerűen, pár hozzávalóból szuper krémlevest készíthetünk, ami ráadásul vegán is. Íme:

Tavaszi vegán zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

Elkészítés: 

  1.  Hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. 7-10 perc elteltével add hozzá a fokhagymát, majd a zöldborsót és az alaplevet. 
  2. Ha a leves elkezdett forrni, öntsd át egy turmixgépbe, és turmixold simára. Ezután öntsd vissza a lábosba, és folyamatos kavargatás mellett, ismét forráspontig főzd. 
  3. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tálald petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat!

Extra tipp: a nem-vegánok kipróbálhatják egy kis görög joghurttal, vagy kolbászkarikákkal megkínálva is a levest. 

Popsugar

Exit mobile version