Bár a krémlevesek általában az ősz és a tél kedvencei, a tavaszi szezonban is bőven találunk olyan alapanyagokat, amikből isteni, friss krémleveseket főzhetünk. Ilyen a zöldborsó is, amiből egyszerűen, pár hozzávalóból szuper krémlevest készíthetünk, ami ráadásul vegán is. Íme:
Tavaszi vegán zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó fagyasztott zöldborsó
- 2 csésze zöldségleves alaplé
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. 7-10 perc elteltével add hozzá a fokhagymát, majd a zöldborsót és az alaplevet.
- Ha a leves elkezdett forrni, öntsd át egy turmixgépbe, és turmixold simára. Ezután öntsd vissza a lábosba, és folyamatos kavargatás mellett, ismét forráspontig főzd.
- Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tálald petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat!
Extra tipp: a nem-vegánok kipróbálhatják egy kis görög joghurttal, vagy kolbászkarikákkal megkínálva is a levest.