Whiskys csirkeszárny
“Jobb, mint a Buffalo csirkeszárny!” – jelentette ki a lányom. Ennek igazán örültem. Az étel alkoholtartalmával való viccelődést könnyedén elhárítottuk: a kész ételben már csak az ízfokozó hatása érhető tetten. Ez elég ahhoz, hogy egy karakteres ízű, “férfias” jellegű étel süljön ki belőle, amit mi, nők is szívesen fogyasztunk.
Nekem az ízén túl az tetszik benne, hogy miután bekenegettem a páccal a szárnyacskákat, csak betolom a sütőbe, és kb. ennyi dolgom volt vele.
A végeredmény egy ízes, ragacsos, omlós hús, amihez az evőeszköz csak dekoráció.
A bepácolt hús grillen is elkészíthető, és nagyobb mennyiségben baráti társaságok elkápráztatására is alkalmas. Saláta illik hozzá.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkeszárny
- só, bors
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
- kb. 2 dl hámozottparadicsom-konzerv
- 1/2 dl whisky
- 5 ek Worchestershire-szósz
- 1 csili/csípős paprika
- csipetnyi kömény
A recept a Tétova ínyenc blogon folytatódik.
Zsebes karaj
“Hát, ez egy igazi, mindent bele fogás, telis-tele minden jóval, fűszeres tejfölös krumpli, gazdagon fűszerezett hús, bacon, sült paprika, olvadt sajt, hagyma, több nem is kell. Kiadós, laktató, egyszerű…
Hozzávalók:
- másfél kg sertéskaraj egyben
- 1 nagy fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 10 dkg edami vagy trappista sajt
- 180 g baconszalonna
- 1 kaliforniai paprika csíkokra vágva
A páchoz összekeverni:
- 2 teáskanál sót
- 1 teáskanál őrölt pirospaprikát
- 1 mokkáskanál őrölt borsot
- egyharmad bögre étolajat
- 1-2 teáskanál fokhagymaport
A körethez:
- másfél kg burgonya meghámozva, nagyobb darabokra összekockázva
- 1 mokkáskanál só
- 1 kis pohár tejföl (170 g)
- kevés olaj a locsoláshoz
A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.