Így készül a tavaszi medvehagymás pesztó

nlc | 2017. Április 08.
A medvehagyma az egyik legfinomabb és legegészségesebb tavaszi alapanyag, használjuk hát ki ezt a pár hónapot! Kiránduljunk, szedjünk medvehagymát, és készítsünk belőle finomabbnál finomabb ételeket, hiszen a medvehagyma szinte bármilyen sós recepttel működik.

 A medvehagymás receptek tárháza szinte kimeríthetetlen: készülhet belőle medvehagymás köleskrém, vajkrém és avokádókrém, de medvehagymával a reggeli is szuperegészséges lesz. Mi most egy klasszikus olasz hozzávalót készítünk belőle: egy zöld pesztót. De ezúttal bazsalikom helyett medvehagyma lesz a pesztó alapja.

Miért jó a medvehagyma?

Ha van még ember, akit meg kell győzni a medvehagyma előnyeiről, akkor annak íme néhány szempont:

 A medvehagymapesztó hozzávalói:

A medvehagymapesztó elkészítése:

Az így elkészült medvehagymapesztót nagyon sokféle módon felhasználhatjuk: kenhetjük egyszerűen pirítósra, reggelinek vagy uzsonnára. Ebédre tésztával fantasztikus, vagy paradicsomszósz helyett kerülhet pizzára, és egyben sült húsoknak is nagyon jól áll.

Exit mobile version