Családi kedvenc, a püspökkenyér

nlc | 2017. Április 09.
A családi összejövetelek elmaradhatatlan sütijéért mindenki rajongott. A mama az asztalra tette, szeletelni kezdte, és még a végére sem ért, de már nyújtottuk a tányérunkat az újabb szeletért. Ma is az ő receptje alapján készül.

Hozzávalók:

A vajat habosra keverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel.

Hozzáadjuk a mazsolát, az aprított étcsokoládét és az aszalt gyümölcsöt, és végül a sütőporral elkevert lisztet.

Összekeverjük, és kivajazott-kilisztezett sütőformába simítjuk.

180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, félidőtől alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is átsüljön, de a teteje ne piruljon meg túlzottan.

Kifordítjuk a formából, és ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Exit mobile version