Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 3-4 dkg aprított étcsokoládé
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt gyümölcs
A vajat habosra keverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel.
Hozzáadjuk a mazsolát, az aprított étcsokoládét és az aszalt gyümölcsöt, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Összekeverjük, és kivajazott-kilisztezett sütőformába simítjuk.
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, félidőtől alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is átsüljön, de a teteje ne piruljon meg túlzottan.
Kifordítjuk a formából, és ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.