Egészséges vacsora 20 perc alatt: mediterrán édesburgonya

nlc | 2017. Április 10.
A magyaros rakott krumpli helyett készíts mediterrán édesburgonyás rakottast: izgalmas, friss íz, ami pillanatok alatt elkészül!

Az édesburgonya önmagában is nagyon finom, de néhány közel-keleti hangulatú fűszerrel egyenesen ellenállhatatlan. Ez a recept villámgyorsan elkészül, az meg már tényleg csak a hab a tortán, hogy még egészséges is!

 

Hozzávalók:

A fokhagymás szószhoz:

Feltétnek:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Az édesburgonyákat vágjuk félbe, és dörzsöljük be olívaolajjal, dobjuk mellé a csicseriborsót, és forgassuk össze a zöldségeket a fűszerekkel! Nagyjából 20 perc alatt süssük puhára őket.

3. Míg a krumpli sül, készítsük el a fokhagymás szószt: keverjük össze az alapanyagokat egy közepes tálban, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy folyósabb, hígabb szószt kapjunk.

4. A kész krumpliszeleteket szedjük tányérra, és dobjuk rá az aranybarnára sült csicseriborsókat is! Öntsük nyakon a fokhagymás mártással, majd extra feltétként dobhatunk rá friss koktélparadicsom-szeleteket, petrezselymet, és facsarhatunk rá egy kis citromlevet is!

 

MinimalistBakers

Exit mobile version