Az édesburgonya önmagában is nagyon finom, de néhány közel-keleti hangulatú fűszerrel egyenesen ellenállhatatlan. Ez a recept villámgyorsan elkészül, az meg már tényleg csak a hab a tortán, hogy még egészséges is!
Hozzávalók:
- 4 közepes édesburgonya
- 400 gramm csicseriborsó (konzervből) átmosva és lecsöpögtetve
- 1/2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál édes pirospaprika
- só és egy kevés citromlé
A fokhagymás szószhoz:
- 1/4 csésze (60 gramm) humusz
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál szárított kapor
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
- egy kevés víz a hígításhoz
- só
Feltétnek:
- 1/4 csésze (45 gramm) koktélparadicsom
- 1/4 csésze friss petrezselyem
- citromlé
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2. Az édesburgonyákat vágjuk félbe, és dörzsöljük be olívaolajjal, dobjuk mellé a csicseriborsót, és forgassuk össze a zöldségeket a fűszerekkel! Nagyjából 20 perc alatt süssük puhára őket.
3. Míg a krumpli sül, készítsük el a fokhagymás szószt: keverjük össze az alapanyagokat egy közepes tálban, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy folyósabb, hígabb szószt kapjunk.
4. A kész krumpliszeleteket szedjük tányérra, és dobjuk rá az aranybarnára sült csicseriborsókat is! Öntsük nyakon a fokhagymás mártással, majd extra feltétként dobhatunk rá friss koktélparadicsom-szeleteket, petrezselymet, és facsarhatunk rá egy kis citromlevet is!