Egészséges édesség: zabos parfékosárkák

nlc | 2017. Április 10.
Indítsd a reggelt szó szerint egy falatnyi boldogsággal!

 Ha a hagyományos zabkását már unod, de a megszokás és a tudat, hogy egészséges és tápláló reggeliben van részed, nem ereszti a zabot, készítsd el valamilyen új formában! Most egy sült, zabos kosárkát mutatunk, amiből egy kis görög joghurttal és gyümölccsel fenséges reggeli vagy uzsonna lehet.

 Zabos parfékosárkák

Hozzávalók:

12 darabhoz

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A banánokat nyomkodd pürésre, majd keverd hozzájuk a mézet és a mandulakivonatot. Keverd össze a zabpehellyel és a fahéjjal. 
  3. A zabos masszából tégy egy-egy evőkanálnyit a kivajazott muffinformákba, és a kezeddel formázz belőlük kosárkákat! 15 percre tedd be őket a sütőbe.
  4. Ha elkészültek, tégy a közepükbe egy evőkanál krémes joghurtot, és kínáld meg őket a kedvenc friss gyümölcseiddel. Jó étvágyat!

BuzzFeed

Exit mobile version