Egzotikus Ázsia: thai marha rizstésztával

nlc | 2017. Április 13.
Kalandozz az izgalmas, fűszeres ízek világába egy egzotikus thai recepttel!

Ha egy kicsit több időnk jut a főzésre, érdemes lehet kalandozni kicsit más nemzetek, például az egzotikus ázsiai népek konyhájába, még akkor is, ha ez elsőre ijesztő vállalkozásnak tűnik. Az is tény, hogy ez egy kisebb beruházást is jelent, hiszen valószínűleg nem mindennapos alapanyag a háztartásunkban az édes csiliszósz vagy a rizsecet, de annyit azért elárulunk, hogy ha ezt a thai marhát elkészítjük, tutira nem utolsó alkalommal készítettük!

Hozzávalók:

A marhához:

Tészta és zöldségek:

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, futtassuk meg rajta az újhagymát, a gyömbért és a fokhagymát! 

2. A csíkokra vágott marhát néhány perc alatt süssük aranybarnára, majd öntsük a serpenyőbe a szójaszószt, a rizsecetet és az édes csiliszószt, és pároljuk a húst további néhány percig.

3. A tészta elkészítéséhez forraljunk vizet, és öntsük le vele a rizstésztát – hagyjuk megpuhulni nagyjából 5 perc alatt, majd alaposan szűrjük le.

4. Állítsuk össze a tálat: két magas falú tálba rendezzük el a salátaleveleket, osszuk el a rizstésztát, majd halmozzuk rá a marhát, a lime-szeleteket, a zöldborsót és a mogyorót. Szórjuk meg a fűszernövényekkel, és ízlés szerint adjunk hozzá csilit is!

 

PureWow

Exit mobile version