Hétvégi menü gyors receptekkel, hogy legyen időd sonkát is főzni

nlc | 2017. Április 13.
Húsvétkor végre jön a sok sonka, kalács és tojás, de addig is kell valamit ennie a családnak. Hogy ne kelljen egész hétvégén a konyhában lenned, gyors receptekből állítottuk össze a hétvégi menüt. Vasárnaptól pedig jöhetnek a húsvéti finomságok!

Ilyenkor nem érdemes időigényes, bonyolult vagy teljesen új receptekkel kísérletezni, a különlegességekből álló hétvégi menüt tartogassuk nyugisabb hétvégékre. Most egyszerű, gyors ételekben érdemes gondolkodni, hogy jól is lakjon a család, de nekünk is maradjon időnk és energiánk a húsvéti sütés-főzésre. Ez a hétvégi menü pont ilyen! Arról nem is beszélve, hogy könnyebb fogásokból áll, így marad is hely a sok húsvéti finomságnak.

Ananászos eperturmix

Hozzávalók 4 adaghoz:

Az ananászt meghámozzuk, feldaraboljuk, az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
A kókuszitallal együtt a gyümölcsöket egy mély tálba tesszük és botmixerrel turmixoljuk.
Ízlés szerint mézzel édesítjük, majd jól behűtve fogyasztjuk.

 

Egyszerű brokkolikrémleves Gordon Ramsay-től

Forrás: allesistgut.wordpress.com
Hozzávalók:

Egy nagy lábasban vizet forralunk, hozzáadunk egy nagy csipet sót, majd a rózsáira szedett brokkolit, újabb csipetnyi sót, és magas lángon újra felforraljuk (4-5 perc). Érdemes már ekkor felszeletelni a kecskesajtot. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, leszűrjük (a főzővizet megőrizzük!), és a brokkolit egy mixer táljába tesszük. A főzővízzel felöntjük kb. a brokkoli magasságáig, még forrón krémesre turmixoljuk, majd kóstolás után ízlés szerint újra sózzuk. A tányérokba néhány szem dióbelet teszünk, ráhelyezzük a kecskesajtszeleteket, borsot darálunk rá, és köré öntjük a brokkolikrémlevest. Kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és tálaljuk. 

Bögrés süti 10 perc alatt

Hozzávalók:

A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan elkeverjük.

Két kb. 1,5-2 dl-es bögrébe adagoljuk a masszát – kb. 2/3 magasságig és mikrohullámú sütőben –, és legmagasabb fokozaton 3 (azaz három) perc alatt “megsütjük”.

Farfalle citromos-petrezselymes vöröslencseszósszal

 

Hozzávalók:

A vörös lencsét annyi vízben, hogy elfedje, megfőzzük. A hagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vörös lencsét, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

Mediterrán panzanella

Hozzávalók:

Vágj kockákra pirított, teljes kiőrlésű kenyeret, és keverd össze felkockázott paradicsommal, feta sajttal, magozott olívabogyóval, karikákra vágott kígyóuborkával és szalámival. Löttyints rá egy kevés olívaolajat, csavarj rá egy fél citromot, és szórd meg oregánóval.  

 

Exit mobile version